RWV NAUTILUS

 

Wat is Nautilus?


luchtfoto Roermondse Watersport Vereniging Nautilus ligt op een unieke locatie: daar, waar de Roer uitmondt in de Maas, tegen het centrum van de stad Roermond en op een steenworp afstand van de Belgische en Duitse grens. Zonder de rivieren de Maas en de Roer zouden RWV Nautilus en de watersport in Limburg nooit geworden zijn wat ze nu zijn. Want uitgerekend bij de monding van de Roer in de Maas en op slechts 200 meter van de oude binnenstad is onze gezellige jachthaven gelegen. Een mooiere locatie, bijna letterlijk aan de Poort van Roermond, is nauwelijks denkbaar. En met vlakbij de Maasplassen, met ruim 3000 hectare het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

De Maasplassen in en rond Roermond staan bekend als een uitgestrekt gebied dat bijzonder geschikt is voor alle vormen van recreatie op en rondom het water. Het gebied heeft voor zowel de fervente watersporter als de recreant veel te bieden. Grote en kleine waterplassen liggen aaneengeschakeld met de Maas en vormen een prachtig decor voor zowel watersporters als voor natuurliefhebbers. Aan de Maasplassen treft men dagstranden, campings en bungalowparken. Er zijn uitstekende zeil- en windsurfmogelijkheden. Aantrekkelijke gemeentes in dit gebied zijn onder andere Thorn, Wessem, Stevensweert en Maasbracht. Bovendien is het zeer de moeite waard om de Maasplassen ook eens vanaf het vaste land te bewonderen.

Opgericht in 1953 als R.C.C. Roermondse Cano Club, werd in 1961 gekozen voor de naam 'Nautilus', Grieks voor zeeman. Sinds september 2003 is onze vereniging de trotse drager van de Koninklijke Erepenning, uitgereikt bij het 50-jarig jubileum.

Naast het aanbieden van faciliteiten en activiteiten aan onze leden bieden wij ook voldoende passantenruimte aan in onze haven, zodat u al het moois dat zowel onze vereniging als Roermond in huis heeft, van nabij kunt ervaren. Er zijn mooie fietsroutes en de haven is makkelijk bereikbaar via de A2 en de A 73. De ligplaatsen hebben allemaal prima faciliteiten. Er is een watersportwinkel naast de deur, een gezellig restaurant annex terras en een ruim gesorteerde supermarkt ligt op een steenworp van de haven.

img-8955

Statuten en Reglementen

RWV Nautilus is meer dan een jachthaven, het is een vereniging. Een vereniging waarin we enthousiaste en betrokken leden willen laten genieten van het mooie dat Roermond en omgeving te bieden heeft. Wij verwachten daarvoor ook iets terug namelijk betrokkenheid bij onze vereniging en waar nodig gevraagde en ongevraagde inzet. 

Als leden maken we afspraken met elkaar. Die afspraken hebben we met z'n allen vastgelegd in statuten, een huishoudelijk reglement en in een haven reglement. We verwachten dat leden zich hieraan houden en elkaar erop aanspreken.

In het besloten leden gedeelte worden naast bestuursbesluiten aanvullende regels en afspraken opgenomen.

 

Wilt u lid worden?

lidworden

Aan het lidmaatschap van onze watersportvereniging is een aantal voorwaarden verbonden.  Een daarvan is de beschikbaarheid van een ligplaats voor de afmetingen van uw boot. Wij wijzen u erop dat het inleveren van het aanvraagformulier geen garantie is op een lidmaatschap bij onze vereniging en daaraan gekoppeld een ligplaats. Mocht uw boot passen in het haven indelingsplan dan zult u benaderd worden waarbij een kennismakingsgesprek met enkele commissie- of bestuursleden tot de mogelijkheden behoort. De aan het lidmaatschap verbonden kosten kunt u HIER downloaden.

logo-nautilus-2014-small

Adresgegevens

Maasboulevard 4

6041 LX ROERMOND

Bel ons

Kantoor              +31 (0) 475 31 87 62

Havenmeester  +31 (0) 6 25 37 69 43