Passanten

 
passanten 2

Onze jachthaven is vanuit geheel Nederland goed bereikbaar met de OV-kaart. U arriveert op station Roermond. Vandaaruit is het ongeveer 10 minuten lopen door de mooie binnenstad en langs het fraaiste plein van Limburg, naar onze jachthaven. Via deze LINK kunt u de route bekijken, printen of naar uw telefoon sturen.

Watertoeristen worden in Roermond gastvrij ontvangen en kunnen aanmeren in de passantenhaven van RWV Nautilus. Naast het havenkantoor zijn daarvoor diverse passantenplaatsen ingericht; bovendien zijn er altijd vacante vaste ligplaatsen, waar bezoekers kunnen gaan liggen. Graag bij het binnen varen de havenmeester bellen om de ligplaats af te stemmen via mobiel +31 (0)6 25 37 69 43 of via 0475 31 87 62.

Het havenkantoor bevindt zich, gezien vanaf de haven, aan de rechterzijde van het restaurant. Uw aankomst graag melden, ook voor een ingangscode. Let op: bij het weer betreden van het haventerrein heeft u deze code nodig (poortje naast de grote inrijpoort of trap naast het terras).

De grote inrijpoort voor auto’s is alleen met een badge te openen. Neem, indien nodig, daartoe contact op met de havenmeester.

 

Faciliteiten en tarieven

Douches en toiletten zijn beschikbaar, evenals een wasmachine en een wasdroger. Tevens beschikt de haven over gratis WIFI. Om een aangenaam verblijf voor u en andere gasten mogelijk te maken hebben wij enkele regels en afspraken samengevat in het   gastenreglement dat u HIER (pdf bestand) kunt downloaden.

Tarieven overnachten 2023

Per lengtemeter boot en per overnachting           2,00
Elektra per overnachting (6 amp.)  Variabel
Toeristenbelasting gemeente per overnachting           1,55
Douches gratis
Water gratis
WIFI gratis

 Bij voorkeur digitaal betalen, een pinautomaat is aanwezig. Elektra is op dit moment vanwege de sterk schommelende prijzen van leveranciers niet concreet aan te geven. Kosten worden in rekening gebracht op basis van een maandelijks te berekenen gemiddelde.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze havenmeester.

Havenindelingsplan


plansteiger

Roermond en omgeving

Vanaf onze jachthaven bent u te voet binnen vijf minuten via de Stenen Brug over de Roer, midden in de historische binnenstand van het sfeervolle Roermond. Monumentale gebouwen, imposante kerken en prachtige pleinen sieren de Roermondse binnenstad. De stad heeft een aantrekkelijk winkelcentrum met promenades, gezellige terrassen en een ruim aanbod aan restaurants. Roermond heeft sinds 2001 het eerste Designer Outlet Center van Nederland. Meer dan 100 winkelunits op een oppervlakte van maar liefst 12.500 m2, waar u met korting design- en merkkleding, schoenen en accessoires kunt kopen. 

Ook heeft Roermond twee stadsparken. 'De Karthuis' in de binnenstad en het 'Nationaal Herdenkingspark Roermond' aan de zuidzijde van de stad. Hier kan men de drukte van de stad even ontvluchten.

In de directe omgeving liggen een aantal natuurparken, waarvan Nationaal Park De Meinweg het bekendste is. Verder zijn het Leudal en de Beegderheide aan de linkeroever van de Maas, aantrekkelijk voor wandel- of fietstochten.

Informatie over alle bezienswaardigheden met openingstijden en recreatiemogelijkheden in Roermond en omgeving is opgenomen in de 'Toeristische informatiegids Midden-Limburg', verkrijgbaar bij het VVV Roermond, gelegen aan de markt.  

 

Sfeerimpressie


logo-nautilus-2014-small

Adresgegevens

Maasboulevard 4

6041 LX ROERMOND

Bel ons

Kantoor              +31 (0) 475 31 87 62

Havenmeester  +31 (0) 6 25 37 69 43