Informatie Rijkswaterstaat, waterpeil naar normaal niveau

 

Informatie Rijkswaterstaat, waterpeil naar normaal niveau

Geplaatst op 23-06-2023  -  Categorie: Algemeen

Beste leden,

We hebben weer een bericht van rijkswaterstaat ontvangen via de mail. Hieronder kunt u deze informatie vinden. Rijkswaterstaat verwacht door de huidige situatie dat het waterpeil zakt naar een normaal niveau. Wij verzoeken de  leden die de boot hebben omgelegd weer op de normale plek  te leggen. Alvast bedankt voor uw medewerking. Wij houden u uiterraard weer op de hoogte zodra er meer informatie beschikbaar is.

Erik Richter

Havenmeester RWV Nautilus

---

Bijlage:

Dag,

Eerder vandaag informeerden we u over de neerslag die in Limburg en met name België werd verwacht. Inmiddels is de meeste neerslag gevallen en hebben we een beter beeld van de gevolgen van de neerslag voor de afvoer van de Maas.

- De afvoer van de Maas bij St Pieter heeft rond 21.00 uur donderdagavond kortstondig een piek bereikt van ongeveer 600 m3/s. De afvoer is sindsdien weer dalende.

- Zoals aangekondigd hebben we een hoogwaterbericht gestuurd. Deze vind u in de bijlage.

- De afvoerpiek is rond de 600m3/s gebleven. Op basis van de huidige gegevens en de beperkte duur van de piek verwachten we dat deze de komende uren nog verder zal afvlakken voordat Roermond bereikt wordt. Deze afvoerpiek zal daardoor waarschijnlijk geen noemenswaardig effect hebben voor Roermond en omgeving.

We hopen u zo weer voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Joop Kraan

Rijkswaterstaat


logo-nautilus-2014-small

Adresgegevens

Maasboulevard 4

6041 LX ROERMOND

Bel ons

Kantoor              +31 (0) 475 31 87 62

Havenmeester  +31 (0) 6 25 37 69 43